MAG & KNMV in beroep tegen motorverbod Lingewaard De gemeente Lingewaard blijft erbij dat dijkwegen op zaterdagen, zondagen en feestdagen verboden gebied zijn voor motorrijders. Motorrijdersorganisaties KNMV en MAG hebben eind 2016 bezwaar ingediend tegen de maatregel van de gemeente Lingewaard, maar de gemeente heeft eind februari per post laten weten dat de bezwaren ongegrond zijn verklaard. De gemeente houdt voet bij stuk en schrijft: “Sinds jaar en dag zijn er klachten over de motoren op de dijkwegen. De Lingewaardse gemeenschap stoort zich aan het ‘sportieve’ rijgedrag van de bestuurders van de motorfietsen. De motorgeluiden en de hoge rijsnelheden worden negatief beoordeeld en daarom wordt ons college, alsmede de gemeenteraad, regelmatig benaderd met het verzoek om passende maatregelen te nemen.” Tegen het besluit van de gemeente kan binnen zes weken bezwaar worden gemaakt en KNMV en MAG hebben in overleg met hun juristen besloten bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de gemeente Lingewaard bij de Rechtbank Gelderland. MAG en KNMV zijn van mening dat de onderbouwing van het besluit van de gemeente niet correct is en substantieel bewijs van structurele overlast door motorrijders ontbreekt. Steun de motorrijdersorganisaties in de strijd tegen rijverboden voor motoren en word vandaag nog lid van de KNMV en/of de MAG!

MAG-vacature: algemeen secretaris Ter versterking van het eigen team zoekt de MAG een nieuwe medewerker die sterk is in communicatie en zelfstandig kan werken aan de kernzaken waar de MAG voor staat. Tevens zal deze vrouw of man zich moeten vastbijten in de diverse dossiers. Voor deze veel omvattende, maar zeker enerverende functie zoeken we een motorrijdende vrouw of man die de basis gaat zijn waar de MAG-vereniging om gaat draaien. Klik hier voor de volledige vacature.

Enquête Motorplatform Namens het Motorplatform willen we je vragen mee te werken aan een korte enquête over het gebruik van communicatie- en navigatieapparatuur op de motor. We weten allemaal dat automobilisten steeds meer en steeds vaker worden afgeleid, bijvoorbeeld door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Maar hoe zit dat eigenlijk bij motorrijders? Je kunt deelnemen aan de korte enquête tot en met vrijdag 31 maart 2017. Klik hier om de enquête in te vullen.  Klik hier en meld gevaarlijke wegsituaties! >>

Hoe groter, hoe sterker! Helaas, ze bestaan nog steeds: motorrijders die nog geen MAG-lid zijn!