Met korting door de bocht
Meteen maar in huis vallen? De foto van de nieuwe header werd gemaakt tijdens een recente bochtentraining van 2 The Experience op het Midland Circuit in Lelystad. In het nieuwe Mag-a-zine, dat rond 6 augustus op je deurmat valt, leed je daar een uitgebreid verslag over. Leukste nieuws? Als MAG-lid krijg je 15 euro korting op de toch al vriendelijke prijs van 85 euro voor een middag op het circuit! Je rijdt dan zes sessies van tien minuten, steeds met drie deelnemers per instructeur. Da’s nog ’s persoonlijke aandacht – en geheid dat je na afloop beter, makkelijker, relaxter, sneller of veiliger je bochten pakt. Ook op de weg! Inschrijven kan nog voor de trainingen op zondag 08-09, zaterdag 28-09 en zaterdag 12-10, steeds van 13:00 tot 17:00. Vermeld bij inschrijving je lidnummer en gebruik de kortingscode MAG2019. Inschrijven uiterlijk drie weken voor de training op www.2theexperience.nl.

Lopik
De Lekdijk bij Lopik is al jaren een onderwerp van gesprek. In maart van het afgelopen jaar besloot de gemeente Lopik tot afsluiting in de weekends alleen voor motorrijders. Afgelopen 3 december stonden MAG en KNMV tegenover de gemeente in de rechtszaal om het verbod ongedaan te maken. De rechter zei uiterlijk half januari uitspraak te zullen doen.

Zonnepanelen in de weg
Op de N401 bij Kockengen heeft de provincie Utrecht zonnepanelen aangelegd in het rijgedeelte. Het is een proef. MAG was in mei aanwezig toen de panelen werden aangebracht. Met een van onze vrijwilligers hebben we direct getest of het nieuwe wegdek wel stroef genoeg was. Dat was een momentopnamen. Dus door het jaar heen hebben we dit stukje weg in de gaten gehouden. Speciaal na de zeer warme zomer, toen het begon te regenen. En ook nu, waar de winter op onverwachte plekken het wegdek glad kan maken, zal ook dit stuk in gaten gehouden worden door onze vrijwilligers van de MAG. Een serieus probleem blijft de verblindende schittering bij tegenlicht van de zon. De fabrikant gaat op aandringen van MAG nu kijken wat daaraan te doen is

Motoren en parkeren
Je motor parkeren in Amsterdam? Dat lijkt steeds lastiger te worden. We schreven een brandbrief aan de gemeente en kregen een nietszeggende reactie terug. Daar laten we het dus niet bij zitten. In het nieuwe Mag-a-zine lees je de brief. Het blad valt rond 6 augustus op je deurmat.

Meer leden, meer invloed
Er staat weer van alles te gebeuren: een apk voor motoren lijkt inmiddels onafwendbaar, en dat rekeningrijden ingevoerd gaat worden is zeker. Werk aan de winkel voor de MAG, dus. Hoe meer leden we hebben, hoe groter onze invloed is, en hoe meer we kunnen doen.

Heb het er eens over met je motorrijdende vrienden, kennissen en collega’s. Ook hun steun kunnen we heel goed gebruiken. Voor 33 euro per jaar telt hun stem mee, ze krijgen zes keer per jaar ons Mag-a-zine in huis – en met onze give-away acties maken ook zij regelmatig kans op grotere en kleinere goodies.

www.motorrijdersactiegroep.nl

info@mag-nl.org