Met deze nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van de zaken waar wij als MAG mee bezig zijn. Doorsturen van de MAG-Nieuwsbrief wordt gewaardeerd.

Stand van zaken Lopik
We hebben samen met de KNMV de zaak bij de rechtbank aangebracht en de zitting zal op 3 december plaatsvinden.
We realiseren ons dat dit wederom een lange weg wordt, maar geloven in ons recht dat het niet de groep motorrijders is die verboden mag worden om over de dijk te rijden. Wanneer individuelen het spel niet netjes spelen, zullen die op hun gedrag aangesproken moeten worden.

Rijkswaterstaat onderschat het gevaar van de Lasnaad op oprit 8 vanaf de A1
Half augustus kwam bij het meldpunt gevaarlijke wegsituaties het bericht binnen van een motorrijinstructeur dat een lasnaad op de oprit richting Blaricum/Huizen verbreed is tot wel 12 cm! Deze lasnaad wordt spekglad bij nattigheid. Naar aanleiding van de vragen van de journalist is direct die avond de bitumen weer stroef gemaakt.
Vera heeft als Algemeen Secretaris al contact gelegd met Rijkswaterstaat, de provincies en ook met de Minister en dit onderwerp hoog op de agenda gezet. De MAG houdt de voortgang scherp in de gaten.

Mono campagne van de overheid
Weggebruikers die appen, sociale media bekijken of aan het bellen zijn tijdens het rijden zijn een groot gevaar voor hun omgeving. Vele motorrijders moeten dagelijks uitwijken of hard in de ankers om weggebruikers te ontwijken die zich niet bezighouden met de rijtaak maar in plaats daarvan de telefoon veel interessanter vinden. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) wil afleiding door het gebruik van de mobiele telefoon tegengaan en heeft daarom een campagne gelanceerd.

De MAG blijft zich verzetten tegen de kabelvangrail (cable barriers)
De MAG is verbaast over het rapport van het SWOV waarin ze de cable barrier, of te wel de kabelvangrail, aanbevelen aan rijkswaterstaat. Deze kabelvangrail zou geplaatst moeten worden op wegen waar de middenberm te smal is voor een gewone vangrail ( 80 en 100 km wegen). Doel van dit type vangrail zou het voorkomen zijn van frontale botsingen.
Standpunt van de MAG blijft dat dit levensgevaarlijk blijft. De Minister geeft als antwoord aan de Tweede Kamer dat zij alles in het werk steldt om deze kabelvangrail niet te laten plaatsen op lokale en secundaire wegen.

Parkeren in Amsterdam
Parkeren is nog steeds een issue in Amsterdam. Motoren mogen op diverse plekken in de stad ook al niet meer op de stoep parkeren.
De gemeente heeft zelfs een eigen ontwerp gemaakt van een parkeerverbod voor motoren.
De Algemeen Secretaris gaat met de Wethouder Verkeer en Vervoer in gesprek. Zij zal hier de belangen van de motorrijder behartigen en aandringen op een prettige oplossing voor alle partijen.

Het wordt winter
Na de zomer, komt de herfst. We hopen natuurlijk als motorrijder op een mooie nazomer met mooie herfstdagen, maar let juist op bij onverwacht slecht weer. Storm, regen en zelfs hagel hebben we al voor onze kiezen gehad in de laatste weken van september.
Bij deze dus de waarschuwing om voorbereid de weg op te gaan. Goede regenkleding is essentieel. Maar kijk ook even het rubber van je banden na. En is je verlichting oke?

Vacature medewerker Gevaarlijke Wegsituaties
De MAG zoekt een enthousiaste motorrijder die zich wil inzetten om meldingen mbt gevaarlijke wegsituaties op een juiste manier te laten oplossen.
Ben jij deze motorrijdster of motorrijder, dan horen we je graag. Solliciteren kan door je motievatiebrief en cv door te sturen naar voorzitter@mag-nl.org.

We hebben het makkelijker gemaakt
Om lid te worden via de website, kan je nu gebruik maken van iDeal.
Je kiest welk abonnement je wilt nemen, gewoon lid of partner lid. Wil je gebruik maken van de actie om een vriend of vriendin lid te maken, ook dat kan via de nieuwe pagina.
Dit jaar maak je nog gebruik van ons jubileum aanbod, 30 euro voor 2018 en 2019 samen! Je krijgt dan het Mag-a-zine en je steunt ons.

Bigtwin Bikeshow 2018
Ook dit jaar staat de MAG weer op de Bigtwin Bikeshow. Je kan ons eigenlijk niet missen, bij de ingang van een van de 2 hallen kan je ons aanspreken op zaken als gevaarlijke wegsituaties, gesloten wegen voor de motorrijder, geluidsoverlast of gewoon voor een praatje.
2, 3 en 4 november in Houten

Hoe groter, hoe sterker!
Helaas, ze bestaan nog steeds: motorrijders die nog geen MAG-lid zijn!
Stuur deze nieuwsbrief daarom eens door naar al je motorrijdende vrienden, vriendinnen en collega’s en zorg ervoor dat ook zij zich aansluiten bij de enige echte belangenvereniging voor motorrijders.
Uiteraard ontvangen zij dan ook iedere twee maanden het Mag-a-zine, het verenigingsblad van de MAG.

MAG – Postbus 46, 8900 AA Leeuwarden