DE AUTO UIT
Als 10% van de automobilisten in de spits op de motor stapt, scheelt dat 40% files, rekende de Universiteit van Leuven uit. Hoe krijg je dat voor elkaar? De MAG gaat ervoor pleiten dat je ook hier met een B-rijbewijs (en ervaring plus lessen) op een A1-motor mag rijden. We weten ook dat de 700.000 motorfietsen in het bezit zijn van ongeveer 550.000 mensen, en dat er dus zo’n 950.000 inactieve motorrijders in het land zijn. Wat kunnen we doen zodat meer mensen de motor pakken en de auto laten staan? Stuur je ideeën in max 200 woorden naar redactie@motorrijdersactriegroep.nl. Kijken of we er een verhaal van kunnen maken!

________________________________________

STADLER PROSHOP: KORTING VOOR MAG-LEDEN
In de nieuwe Stadler Proshop in Eemnes kun je exclusief terecht voor de motorkleding van deze Duitse fabrikant. Hoogwaardige motorkleding, mogen we wel zeggen: niet voor niets heeft Stadler onder meer de motorrijders van de ANWB, ambulancediensten en Rijkswaterstaat als klant. Bij alle verkooppunten van het merk kun je je maten nauwkeurig laten opmeten; een goede zaak voor motorkleding die in maar liefst 46 basismaten verkrijgbaar is. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk. Stadler biedt een eigen reparatieservice en niet minder dan 10 jaar fabrieksgarantie. Als MAG-lid krijg je bij de Stadler Proshop in Eemnes tot 1 mei 2020 een korting van 5% op een broek of jas. Als je een compleet pak koopt, gaat er 10% van de prijs af! Interesse? Kijk voor meer informatie op periermotorsport.nl en maak een afspraak via 035 – 538 1012 of info@periermotorsport.nl.

________________________________________

LICHTMASTEN IN DE BOCHT
In het komende MAGazine schrijven we opnieuw over het rijtje ‘botsvriendelijke’ lichtmasten dat ze op de Nieuwe Nutherweg bij Schinnen (L) niet achter, maar vóór de vangrail plaatsten. Levensgevaarlijk voor motorrijders, weet iedereen. ‘Niet optimaal,’ zegt de wegbeheerder… We maakten er werk van. Dat leidde tot forse artikelen in De Telegraaf en De Limburger, en direct tot een door Remco Dijkstra ingediende motie, die later door alle 143 aanwezige kamerleden aangenomen werd. Belangrijkste strekking is dat door MAG en KNMV aangedragen informatie over onveilige wegsituaties serieus genomen moet worden en waar nodig tot actie moet leiden.

foto: Rob Oostwegel
________________________________________

MAG GIVE-AWAYS
Dat je als MAG-lid meehelpt om motorrijden veiliger, vrijer en betaalbaarder te maken, is bekend. Dat je ook regelmatig kans maakt op een leuk extraatje weet nog niet iedereen. In de afgelopen periode mochten we – met dank aan de importeurs – leden blij maken met een Shoei Neotec II helm, een set voorvorkveren van HK Suspension, een Interphone-telefoonhouder en nog veel meer fijne goodies. In het komende MAGazine lees je wie de winnaars zijn van het Hit-Air airbagvest en het Grip-Lockslot, en kun je je inschrijven voor een van de twee sets Vulcanet motorpoetsdoekjes. Niet slecht, voor die 33 euro per jaar. Nog geen lid? Laat je stem meetellen!
________________________________________

LOGO
Omdat social media het gebruik van een ronde afbeelding dicteren, kregen we van meerdere kanten vragen of ons nieuwe logo nu rond of vierkant is. Het antwoord staat hiernaast en bovenaan deze nieuwsbrief. Vierkant, dus, in oranje én in zwart, met de kreet MOTORRIJDERSACTIEGROEP vol in beeld. Weet iedereen meteen waar MAG voor staat, letterlijk én figuurlijk. De ronde versie van het logo gebruiken we uitsluitend op social media.
________________________________________

TWITTER EN INSTA
Dat je ons op Facebook kunt volgen, wist je natuurlijk al – maar we zijn als MAGnederland inmiddels ook op Twitter en Instagram actief. Gebruik je een van deze media? Klik op deze links of de icoontjes hieronder en volg ons!

www.motorrijdersactiegroep.nl