Bekijk nieuwsbrief in browser

Wijziging regeling ecotax

Motorclubs kunnen sinds 2000 een deel van de energiebelasting (ecotax) terugvragen. Per 1 januari 2016 wordt die regeling vervangen door een subsidieregeling die energiebesparing bij motorclubs stimuleert. Per maatregel, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of ledverlichting, wordt een vast percentage van die investering gesubsidieerd. Via de nieuwe regeling kan ook een energiescan worden vergoed. Lees verder.

Wetgeving allergenen voor sportkantines

Clubhuizen en sportkantines zijn vanaf 13 december verplicht om op verzoek aan gasten allergeneninformatie te geven. Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken, zoals bijvoorbeeld gluten en lactose. Voor clubs die alleen voorverpakte producten verkopen verandert er niets. Verkoopt u ook niet-verpakte producten zoals tosti’s en gefrituurde snacks, dan heeft de wet gevolgen. Lees verder.

Rond-de-tafel-gesprek

Op het KNMV-bondsbureau in Arnhem vond maandag 17 november voor de tweede maal een rond-de-tafel-gesprek plaats met een kleine groep clubvertegenwoordigers. Doel van deze bijeenkomst was het collegiaal uitwisselen van ervaringen op het gebied van ledenwerving en vrijwilligers. Eric Huinink, vice-voorzitter van MAC Lichtenvoorde, gaf een presentatie over de werving en inzet van vrijwilligers bij de Zwarte Cross.